Türkiyedeki Suriyeli mültecilere tuğla evler inşa ettikten sonra geri gönderilmeleri!

إعادة اللاجئيين السوريين في تركيا بعد بناء بيوت من الطوب (القرميد) لهم!

Türkiyedeki Suriyeli mültecilere tuğla evler inşa ettikten sonra geri gönderilmeleri!

Türk kardeşim, cömert misafirperverliğiniz için size teşekkür ettikten sonra, Suriyelilerin dönüşünden bahsederken size şunu söylemek isterim ki bizim sorunumuz çadıra benzeyen tuğla bir evde değildir!!

Ailesinin birikimlerini kaçakçılara ödedikten sonra sınırı geçip size ulaşmak için canını tehlikeye atan kişi, size çimento çadırını aramaya gelmedi!!

Ama o çadırda yaşayan ailesine ve sizinle beraber neredeyse bedavaya savaşan ve güney sınırlarınızı Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve geleceğini hedef alan projelerden koruyan kardeşinin ailesine nafaka göndermek için iş fırsatı aramaya geldi.

Türkiye’ye gelen ya da Türkiye’ye girmek isteyenlerin büyük bir kısmı, son iki yılda sizin ve Rusların güvenli bölge olarak kabul ettiğiniz bölgelerden (Astana ve Soçi’de) yerinden edilen bir milyon insan arasında yer alıyor.

Aniden o bölgeler işgal edildi, gözlem noktalarınız atlatıldı ve siz hareket etmediniz!!

Güzel kardeşim,Suriyelilerin gönüllü olarak geri dönmelerini istiyorsanız (şu anda onlara şehirlerini kurtararak onlara onurlu ve haysiyetli bir şekilde dönmeleri için yardım etmenizi söylemeyeceğim) ama en azından,Suriye’nin kuzeyinde gerçek kalkınmaya ulaşmalarına yardımcı olun.

Kendi memurlarınızın yönettiği Suriye’nin kuzeyindeki Suriyeliler için iş, güvenlik, sağlık ve eğitim fırsatlarını güvence altına alan bir kalkınma planını planlayabilen ve uygulayabilen uzman ulusal Suriyeli kişiliklere sahip iyi bir yönetimi destekleyerek bunu yapabilirsiniz…

Suriyeli misafirlerinizin çoğunun o gün kendi başlarına, sizlerden en güzel hatıralarla döneceklerine inancım tamdır.

#Olay ve yorum

 

إعادة اللاجئيين السوريين في تركيا بعد بناء بيوت من الطوب (القرميد) لهم!

0

تقييم المستخدمون: 5 ( 1 أصوات)

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *