الحكومة التركية تؤكد دعمها للإئتلاف الوطني السوري المعارض وللحكومة السورية المؤقتة! – Türk hükümeti, muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Geçici Hükümeti’ne desteğini teyit etti!

الحكومة التركية تؤكد دعمها
للإئتلاف الوطني السوري المعارض
وللحكومة السورية المؤقتة!

على هامش هذا الكلام الطيّب، وبعد شكرنا للحكومة التركية على ما تقدمه، نود أن نذكر حُلفاءنا في الدولة التركية بأن لفظة (حكومة) مشتقة مِن (الحُكم)، لذلك هلّا تكرمتم ووضحتم لنا ما الهامش المتاح لهذه الحكومة لكي تحكُمه في ظل إدارة كل الملفات من قبل المستشارين الأتراك؟!

فأي اعتراف هذا بالحكومة المؤقتة، ووزير التربية فيها لايملك حق التدخل في شؤون المدارس في العديد من مناطق الشمال؟!!

ووزير العدل لا يُسمح له بأي متابعة فعلية لشؤون ملف العدلية!!

ووزارة الإدارة المحلية لاتملك أي سلطة على المجالس المحلية!

ومناطق الشمال المحرر تم تقسيم تبعيتها الإدارية بين الولايات التركية الجنوبية، بعيدا عن أي مركزية إدارية تتناسب وطابع المنطقة!

ختاما نصيحتنا:
إيجاد حكومة فعّالة من نخبة المجتمع السوري، معها كافة الصلاحيات، بحيث تكون قادرة على التغيير للأفضل، هو الخيار الأنسب لتحسين الوضع في الشمال المحرر وحينها ستحصل العودة الطوعية للسوريين… وهو خير للجميع إن شاء الله.

 

– – – – – – – –

Türk hükümeti, muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Geçici Hükümeti’ne desteğini teyit etti!!

Bu güzel açıklama ışığında, ve Türkiye hükümetine bugüne kadar sundkları için teşekkür ettikten sonra Türk müttefiklerimize, (hükümet) kelimesinin (hüküm etme “yönetme”) sözcüğünden türetildiğini hatırlatmak isteriz. Bütün dosyaları Türk danışmanlar tarafından yönetilirken bu hükümetin yönetebildiği alanları lütfen açıklar mısınız?

Özgür kuzey bölgeleri idaresi, bölgenin doğasına uygun herhangi bir idari merkezileşmeden tabi tutmadan güneydeki Türkiye illeri arasında paylaşılırken,

kuzeyin birçok bölgesindeki okulların işlerine karışma hakkı olmayan Eğitim bakanı,

yargı ve adli işleri fiilen takip etme hakkı olmayan Adalet Bakanı,

ve yerel meclisler üzerinde herhangi bir yetkisi bulunmayan Yerel Yönetim Bakanı varken, bu geçici hükümetin nasıl bir tanınması var acaba !?

Son olarak tavsiyemiz:

Daha iyiye doğru değişim gerçekleştirmek üzere, Suriye toplumunun seçkinlerinden tüm yetkilere sahip etkili bir hükümet kurmaktır. Özgür kuzeydeki durumu iyileştirmek için en uygun seçenek budur. Ardından Suriyelilerin gönüllü geri dönüşü kendiliğinden gerçekleşecektir. bu da iki kardeş ülke için en iyisidir inşallah…

0

تقييم المستخدمون: كن أول المصوتون !

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *