Bugünümüz mahvoldu, şimdi de çocuklarımızın geleceği yok ediliyor? – Özgür Suriye Kuzeyin’deki Eğitim Durumu

Bugünümüz mahvoldu, şimdi de çocuklarımızın geleceği yok ediliyor?

 

Bugünümüz mahvoldu, şimdi de çocuklarımızın geleceği yok ediliyor?
Özgür Suriye Kuzeyin’deki Eğitim Durumu

Türk Müttefikimiz: Anlamanız Gereken Bilgiler:

• Suriye’nin tüm bölgelerinden kurtarılan kuzeye göç ettirilenler, evlerini, topraklarını, işlerini, güçlerini ve mallarını bırakıp, çocuklarına daha iyi bir gelecek arayışında, onurlu bir yaşam uğuruna kuzeye geldiler.

• Kurtarılmış kuzeydeki eğitim sürecindeki korkunç başarısızlık, uğrularına her şeyimizi kaybettiğimiz çocuklarımızın geleceğinin yok edilmesidir.

• Çocuklarımızın geleceği, dini doğru düzgün öğrenmeleri, iyi bir eğitim elde etmeleri, ülkemizin geleceğini inşa etmeleri için akraba ve dostlarımızın yarısını şehit olarak toprağa gömdük.

• Suriye devrimi sürecince eğitim dosyası, gelecek nesilerin konuşacağı kadar mükemel bir deneyim idi. devrimcilerin zorlu savaş koşullarına ve sınırlı imkanlara rağmen eğitim sürecinin sürekliliğini 10 yıl boyunca iyi bir şekilde sağladılar.

• Sivil toplum örgütlerin, destek veren orginizasyonların, gönüllü öğretmenlerin ve devrimci güçlerin birleşimi, eğitim sürecinin uçak ve topçu bombaları altında bile devam ettirmesini sağladı.

• Müdahalelerinizden önce eğitim dosyasında elde edilen gelişim, tecrübe ve başarıların Eğitim dosyasını yöneten zihniyetten dolayı benzerlerini elde edemediniz.

• değersiz maaşlarla öğretmenleri aşağılamakla birlikte örgütlerin eğitim dosyasına destek vermesini engellemek, tüm nitelikli kadroları eğitimden uzaklaştıran sistematik bir yıkım sürci olmuştur.

• Öğretmenin özgürlüğü, mahremiyetini ihlal edecek kadar kısıtlanması, yaptığı herhangi bir işlemde sorguya çağırarak ve keyfi görevden alma tehdidinde bulunarak kendisi ile istihbaratçı zihniyeti ile davranmak, Suriyelilerin isyan ettiği tam aynısıdır.

• Güvenlik korkularınızı anlayışla karşılıyoruz, ancak bu, özel eğitim sektöründeki yenilikçi öğretim fikirlerini kısıtlayıp engelemenizi asla haklı çıkarmaz. Meydana gelen bu kısıtlama Baba-oğul Esad döneminde bile olmamıştır.

• İnsanların talepleri açıktır – ve bunlar sadece öğretmenlerin değil tüm ailelerin talepleridir – ve bunlar:

1. Kuzey Suriye’de Türkler tarafından yönetilen eğitim dosyasının yönetilme zihniyetinin değiştirilmesi.

2. Eğitim dosyasında işçilerin atanması için mesleki standartların belirlenmesi.

3. Öğretmenlere yakışır bir yaşam sağlamak için maaşların artırılması.

4. Adil ve şeffaf seçimler yoluyla bir öğretmenler birliğinin kurulmasına izin verin.

5. Özel eğitime Suriyelilerin durumuna göre mantıklı kontroller içinde izin verilmesi.

6. Eğitim dışı kuruluşlar tarafından işgal edilen okulların teslim edilmesi.

#Öğretmenlerin taleplerini destekleyin

#Okullar Bizimdir

#Eğitim

0

تقييم المستخدمون: 5 ( 2 أصوات)

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *